Vivix Shaklee Perlindung Sel yang Terbaik

: Kisah Sel Badan dan Zombie ::

Sel badan kita ni pun hidup dan mati juga rupanya. Dia pun ada tempoh hidup yang tertentu..

Kalau sel sihat, sel akan hidup lama ikut tempohnya, macam kita tengok atok nenek kita yang masih hidup sampai sekarang. Rasa lama sangat mereka hidup, selain semua adalah ketentuan Allah, mereka pasti seorang yang menjaga diri sdan kesihatan dengan baik kan?

grand-parents-day-comment-003

Okey, berbalik kisah sel tadi, sel kita akan mati secara semulajadi yang ni dinamakan apoptosis. Mati sendiri bila sampai waktunya..

Tapi ada keadaan sel yang akan mati akibat tercedera atau terbunuh disebabkan faktor luaran seperti terdedah dengan banyak toxin, radiasi, tak dapat cukup nutrisi, sel ni akan sakit dan mati sebelum ajalnya , ini dinamakan necrosis.

Sel yang mati kena bunuh atau tercedera ni, bahaya sebab sel ni akan menjangkiti sel-sel lain yang sihat. Macam kita tengok orang yang ada kencing manis tu, ada bahagian kaki atau tangan yang warna kehitaman. Itu dikira sel yang dah mati sebelum waktunya, dan akan beri kesan kepada sel2 yang sihat.

Haa.. kalau nak senang faham, siapa yg pernah tgk cerita zombie? Gitulah analoginya..

zombi
ini rupa zombie dalam movie, hihi =)

Bila zombie tu dah gigit orang lain, orang tu akan mati kena bunuh, kemudian berjangkit menjadi zombie dan hidup sebagai zombi mencari mangsa lain dan seterusnya akan gigit pula org lain yg sihat.

Macamana nak elak sel kita jadi sel ZOMBIE..??

Senang je jawapannya, amalkan jus vivix, sebab tu ramai sangat yang dah amalkan VIVIX ni..

vivix (013-3943706)

Mampu melindungi sel ke tahap DNA, membaiki sel ke tahap DNA.

Ibarat kalau sel dah jadi zombie, masih boleh dibaiki lagi supaya tak jadi zombie.. haaa gitu.. ni penjelasan simple untuk semua orang faham.. kalau nak yang sainitifik sangat nanti susah kita nak hadam kan..

Dah tahu fakta ni, apa lagi, orang cakap kalau dah tahu tapi tak amalkan rugi sangat2..

Nanti sel dah jadi zombie, mai la cari saya beli vivix ye ☺

Atau lagi bijak, sebelum sel jadi zombie lagi, teguk vivix dulu sebagai perlindungan. TERBAIK..!!

Produk Shaklee untuk Insan Tersayang

Sempena Anniversary kami yang ke-3, rasa nak terowbek sekejap satu insiden yang pernah mencemaskan saya satu ketika dulu.

Waktu tu petang, saya tengah scroll telegram dan baca discussion kawan-kawan dalam telegram group, tiba-tiba muncul gambar suami dekat hospital ? terkejut kita dibuatnya, takde apa2 berita sampai dekat kita, tup-tup dapat tahu dekat group telegram yang suami saya di hospital bahagian kecemasan.
Laju sekejap jantung saya berdegup waktu tu..

bahagian-kecemasan

Cemas jugalah kita ni mula-mula, rupanya suami terjatuh masa main futsal, injured sikit dekat lutut..

Okey lah sikit, lega rasanya..
nasib baik saya ni jenis yang boleh kawal emosi ? tak cepat gelabah tapi cemas itu pasti ada..
Orang yang disayangi tu kan..
Mestilah ambil berat hihi..

Tapi kesian pulak tengok suami kena jalan perlahan-lahan. Dekat dua minggu juga saya jadi driver family hihi ?

driver
2 minggu berkhidmat sebagai driver family ?

Hari-hari suami minta disapukan krim berangin yang doktor bagi dan nak diurut. Tiba-tiba saya teringat dekat set sendi dan tulang shaklee tapi..
Advanced Joint Health Tablet dah takde dekat pasaran ?
Gigih juga mencari AJHT dengan kawan-kawan SID lain..
Alhamdulillah akhirnya jumpa juga. Dah lengkap set sendi dan tulang untuk suami, omega dan ostematrix memang dah ada di rumah.

Itu kisah set sendi kami..
Satu lagi, alhamdulillah saya dapat juga beli vivix yang orang cakap mahal sangat tu ? nak cakap kita berduit sangat tu bukan..

Tapi saya ada buat saving sikit-sikit nak beli vivix untuk cuba, dan yang best sebab waktu tu dapat beli dengan harga jimat sebab tengah promosi.

Bila sampai vivix tu dekat rumah, ‘oh, comelnya vivix ni’ nak makan pun rasa sayang sangat..

vivix-shaklee
Inilah botol vivix yang comel ini

Suami saya dah mula makan vivix malam tu dan konsisiten juga dalam 2 minggu, alhamdulillah..
Pecah rekod juga tu dapat konsisten 2 minggu. Tahniah..!!

Lepas tu berlalu hari dan masa..
Tiba waktu untuk balik kampung, biasanya kalau travel ni suami mesti akan gatal hidung dan bersin (kena serang dengan resdung). Aduhai, kalau kena serang ni yang tak tahan, memang tak boleh buat apa-apa, dia akan terbaring je sebab tak selesa, kita yang tengok pun kesian.. Bila resdung menyerang- bersin, hidung berair, mata berair, hidung dan mata merah..

tanda-tanda-resdung
Bila resdung menyerang- bersin, hidung berair, mata berair, hidung dan mata merah.

Tapi travel balik kampung kali ini macam ajaib sikit, takde pun tentera resdung datang serang suami ? Alhamdulillah..

Suami pun perasan, rasanya macam dah lama tak resdung ni, selsema pun jarang..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Setakat ni belum ada ikhtiar lain lagi melainkan cuba vivix, jadi saya rasa vivix ni sangat membantu isu resdung suami saya ?

“Bersyukur Ya Allah..
Kau telah berikan hambaMu ini jalan yang baik untuk ikhtiar hidup lebih sihat dan dapat menggembirakan keluarga tersayang”

Bila consume produk shaklee ni buatkan saya rasa lebih merendah diri dan rasa sangat hebat kekuasaan dan kebesaran Allah SWT kerana segalanya adalah milik Allah, dari sumber tumbuhan yang manusia gunakan utk hasilkan produk shaklee ni hingga jadi sangat berkesan utk kita.

Jom kawan2 kita bertukar kepada jenama shaklee ??

hubungi_pengedar_shaklee