Set Menyusu Shaklee 2018 yang Berkesan untuk Banyakkan Susu Badan

Dah lama saya nak sangat berkongsi tentang penyusuan susu ibu ni. Alhamdulillah kali ni dah diberi kesempatan untuk berkongsi di dalam blog.

Matlamat saya nak menyusukan anak-anak dengan susu ibu tercapai dengan bantuan Set Menyusu Shaklee ni, alhamdulillah ?

Set Menyusu Shaklee Berkesan ke?

Ramai ibu-ibu yang sedang berpantang dah mula risau nak buat stok susu untuk anak. Ada yang rasa macam tak mampu je sebab susu pun macam kais pagi makan pagi kais petang makan petang ?

Itulah keadaan saya masa menyusukan anak sulung pada Ogos 2014 yang lalu..

Sangat struggle nak buat stok susu anak, kadang-kadang masa pam susu tu sedih sangat sebab hasilnya seciput aje..

Tapi Alhamdulillah dengan bantuan set Menyusu Shaklee dan cara amalan yang betul saya dapat susukan anak secara ekslusif selama 6 bulan dan hinggalah umurnya 2 tahun. Perasaan bahagia yang teramat sangat bila kita sebagai ibu dapat susukan anak kita sendiri tanpa perlu top up dengan susu lembu atau susu kambing masa tempoh eksklusif 6 bulan awal tu.

Jadi kalau ditanya, Set Menyusu Shaklee ni berkesan ke?

Bagi saya sangat berkesan sebab saya dah alami kesan yang positif dan masih meneruskan set ni untuk anak yang kedua, sekarang umurnya dah 5 bulan dan masih menyusu badan.

Cara Makan Set Menyusu Shaklee

Nak tahu keberkesanan set ni, sebenarnya ia bergantung dengan bagaimana cara kita amalkan set ni. Sangat penting untuk amalkan supplement dengan cara yang betul supaya kesan yang kita dapat tip top dan optimum.

Kalau untuk customer saya, memang saya akan ajarkan cara makan yang betul dari A hinggalah Z dan dapat extra bonus lagi rahsia nak banyakkan susu badan secara semulajadi.

Okey, untuk kali ni saya kongsikan 1 sahaja cara untuk makan Set Menyusu Shaklee ni : Kita kena makan set ni secara full set supaya dapat hasil yang power kerana setiap satu produk ni saling melengkapi antara satu sama lain.

Itu sahaja saya boleh kongsi di sini, kalau nak tahu lebih lanjut lagi jom jadi customer saya ?

Mestilah kena makan fullset kan? Kalau makan separuh-separuh sahaja, hasilnya pun mestilah separuh juga kan?

Produk-Produk dalam Set Menyusu Shaklee

Ada berapa banyak produk dalam Set Menyusu Shaklee ni ye?

Jom, mari saya kongsikan..

Set yang saya guna ni ada 4 produk dalamnya:

  1. Alfalfa Complex
  2. ESP
  3. Ostematrix
  4. B-Complex

 

Alfalfa Complex diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Alfalfa Complex Shaklee ni akan membantu menggalakkan penghasilan susu ibu kerana ia mengandungi Galactagouge.

ESP – Energizing Soy Protein merupakan sumber protein yang berkualiti sebagai makanan asas untuk sel-sel dalam badan kita. Dengan ESP, susu ibu akan jadi lebih berkualiti kerana komponen susu ibu mendapat sumber protein yang sihat.

Ada juga yang merasakan susu semakin pekat bila amalkan ESP ini, dan membuatkan anak kenyang dan tidur lebih lena.

Ostematrix– Sangat wajib diambil untuk ibu yang menyusukan bayi kerana ia menyalurkan keperluan kalsium yang lengkap kepada ibu dan bayi. Almaklumlah, bila menyusu badan ni, habis kalsium ibu akan diserap oleh bayi.

Jadi sangat penting untuk kita top up semula keperluan kalsium tersebut sebelum tulang-tulang kita mereput sebelum usianya. Selain itu, ostematrix ni akan bantu melegakan lenguh-lenguh badan ibu semasa menyusu dengan pelbagai posisi.

B-Complex – Mengandungi sumber vitamin B yang lengkap untuk membantu tumbesaran bayi sekaligus mengelakkan ‘stress’ untuk ibu yang sedang berpantang dan menyuskan bayi.

Sangat penting untuk amalkan B-Complex ini supaya ibu boleh bertenang semasa menguruskan bayi, formulanya mudah sahaja: bila  ibu tenang + gembira pasti dapat menghasilkan susu yang banyak, Kalau ibu stress memanjang, susu pun segan nak keluar.

Testimoni Set Menyusu Shaklee

Di sini kita boleh tengok kegembiraan ibu-ibu bila susu jadi banyak dan berkualiti

Susu meriah dan pekat..

Anak tidur lena…

Susu makin banyak dan pekat

Susu makin banyak, bonus sekali sembelit dah hilang ?

 

Seronoknya kalau dapat susukan anak sendiri kan?

 

Mari contact saya kalau nak cuba set ni

Atau kalau nak beli sendiri secar online pun boleh klik sahaja di sini..

Terima kasih kerana sudi membaca ?

Protein Shaklee buat ibu-ibu lemah semangat

Fuh, macam dasyat tajuk ni ? Lemah semangat habis ibu-ibu bila minum susu protein shaklee ni, ataupun dikenali sebagai Energizing Soy Protein.

Lemah semangat sebab..

Apabila minum ESP ni semua habis bertukar jadi cantik, gebu gebas, kulit lembut licin dibuatnya. Bukan ibu2 je lemah semangat, para suami pun kagum bila tgk isteri makin cantik. Hihi, haruslah begitu sebab esp ni daripada sumber protein asli iaitu daripada Soya asli.

Kenapa dengan soya asli atau tak asli pula?

Soya asli ni saya maksudkan adalah di tanam dan dibiarkan membesar secara semulajadi, tanpa ada pesticide dan baja2 kimia atau hormon pembesaran. Sebab tu  Soya ESP ni dinamakan NON-GMO produk. Yang ni lebih selamat berbanding kawan2 minum air soya yg dekat luar sana tu.

Jom kita tengok betapa lemah semangat ibu-ibu bila minum esp ni..

Pertama..

SELULIT HILANG DALAM 3 MINGGU..!! ?

Selulit Hilang

“Kita nak share sikit kisah benar. Gini, kita start minum esp last week dlm bulan pose.. alhamdulillah dlm 3 minggu, kita dh dpt rasa perubahan,

kulit rasa licin,

jeragat makin pudar,

selulit hilang,

perut kempis,

terasa lemak2 terkumpul selama bermastautin dlm badan dah xde,

seluar yg dulu ketat, sekarang dah boleh zip.

Kedua, KULIT SATU BADAN LEMBUT..!!

Set Cantik Shaklee

Nak share pengalaman esp sikit, dulu – kulit muka berminyak, lps cuci muka rasa dry sangat. Bila senyum rasa macam kulit muka tu macam crack.

Sekarang- kulit terasa lembut dan licin sangat.

Bukan setakat muka je, rasanya 1 badan. Sebab peha dan betis bersisik-sisik kering dulu tu dah cantik, lembut, lembap.

Tumit pun dah x kasar lagi. Bahagianya rasa ?

Ketiga, STOK SUSU PENUH FREEZER..!!

Milk Booster Shaklee

Stok susu penuh freezer. Alhamdulillah rezeki anak, dalam freezer ada lebih 100 packs. Setiap hari baby dapat minum susu yang dipam dr hari yang sebelumnya. Stok dalam freezer masih tidak digunakan.

Saya ambil esp + alfalfa, anak cepat kenyang, berat lahir hanya 3.18kg slps 2 bulan berat naik 5.6kg…

…… wow… wow.. wow…..

Amacam bila dh baca ni, baru 3 testimoni, ada lagi beribu2 yg kawan2 boleh tengok dekat internet.

Kalau rasa nak cuba ESP ni, marilah hubungi saya, jangan segan silu saya boleh bantu ?

013-3943706

Khairunnisa Ramli

Pro SID, Rakan Suppelement Anda.