Protein Shaklee buat ibu-ibu lemah semangat

Fuh, macam dasyat tajuk ni ? Lemah semangat habis ibu-ibu bila minum susu protein shaklee ni, ataupun dikenali sebagai Energizing Soy Protein.

Lemah semangat sebab..

Apabila minum ESP ni semua habis bertukar jadi cantik, gebu gebas, kulit lembut licin dibuatnya. Bukan ibu2 je lemah semangat, para suami pun kagum bila tgk isteri makin cantik. Hihi, haruslah begitu sebab esp ni daripada sumber protein asli iaitu daripada Soya asli.

Kenapa dengan soya asli atau tak asli pula?

Soya asli ni saya maksudkan adalah di tanam dan dibiarkan membesar secara semulajadi, tanpa ada pesticide dan baja2 kimia atau hormon pembesaran. Sebab tu  Soya ESP ni dinamakan NON-GMO produk. Yang ni lebih selamat berbanding kawan2 minum air soya yg dekat luar sana tu.

Jom kita tengok betapa lemah semangat ibu-ibu bila minum esp ni..

Pertama..

SELULIT HILANG DALAM 3 MINGGU..!! ?

Selulit Hilang

“Kita nak share sikit kisah benar. Gini, kita start minum esp last week dlm bulan pose.. alhamdulillah dlm 3 minggu, kita dh dpt rasa perubahan,

kulit rasa licin,

jeragat makin pudar,

selulit hilang,

perut kempis,

terasa lemak2 terkumpul selama bermastautin dlm badan dah xde,

seluar yg dulu ketat, sekarang dah boleh zip.

Kedua, KULIT SATU BADAN LEMBUT..!!

Set Cantik Shaklee

Nak share pengalaman esp sikit, dulu – kulit muka berminyak, lps cuci muka rasa dry sangat. Bila senyum rasa macam kulit muka tu macam crack.

Sekarang- kulit terasa lembut dan licin sangat.

Bukan setakat muka je, rasanya 1 badan. Sebab peha dan betis bersisik-sisik kering dulu tu dah cantik, lembut, lembap.

Tumit pun dah x kasar lagi. Bahagianya rasa ?

Ketiga, STOK SUSU PENUH FREEZER..!!

Milk Booster Shaklee

Stok susu penuh freezer. Alhamdulillah rezeki anak, dalam freezer ada lebih 100 packs. Setiap hari baby dapat minum susu yang dipam dr hari yang sebelumnya. Stok dalam freezer masih tidak digunakan.

Saya ambil esp + alfalfa, anak cepat kenyang, berat lahir hanya 3.18kg slps 2 bulan berat naik 5.6kg…

…… wow… wow.. wow…..

Amacam bila dh baca ni, baru 3 testimoni, ada lagi beribu2 yg kawan2 boleh tengok dekat internet.

Kalau rasa nak cuba ESP ni, marilah hubungi saya, jangan segan silu saya boleh bantu ?

013-3943706

Khairunnisa Ramli

Pro SID, Rakan Suppelement Anda.

Terima Kasih Cinta Hati

Assalamualaikum, lama x menulis entry ni, rindu pula nak berkongsi dengan kawan2..

Harini saya nak menulis sikit luahan hati cinta saya..

Saja sebagai kenangan ?

Set Mengandung Shaklee

24 Ogos 2014, lahirlah permata hati kami yg diberi nama Widad binti Muhammad Mabrur..

Alhamdulillah widad dah masuk 2 tahun harini, dia banyak menjadi sebab utk ibu dan ayah belajar banyak perkara ?

Tanpa kami sedar, anaklah yg banyak mengajar kita secara tak langsung tentang kehidupan ni..

Dan yg paling saya x lupa adalah, saya jatuh cinta kali kedua..

Teringat masa mengandungkan widad dulu, mcm biasa alahan2 yg dialami oleh ibu2 mengandung, cepat letih di fasa 1st trimester dulu..
Mmg x jumpa waktu pagi dah, sbb pagi mmg x larat nak bangun ? Pagi2 pergi kerja pun saya minta izin dengan bos nak masuk lewat sikit.

Setiap hari, kalau nak buat kerja rumah tu pun x larat, walau sekadar menyapu rumah, sampai menangis2 tertanya2, ‘nape lah penat sgt ni’..!!! Memang mengganggu sungguh emosi waktu tu..

Rupa2nya simptom penat ni sgt teruk sebab bacaan hb (hemoglobin) saya rendah sampai kena tampal stiker tanda ‘risiko’ dkt buku merah ? sedih betul waktu tu..
Nurse pun bgtau hb rendah ni bahaya utk ibu mengandung dan bayi..

Saya paling risaukan baby saya waktu tu, sedih dan bersalah rasanya sebab x makan makanan berkhasiat sebelum ni huwaaaa ?

Tapi kisah ini semakin menarik bila saya mula2 kenal shaklee. Lepas saya amalkan set shaklee ni, kehidupan fasa mengandung saya jadi lebih bertenaga, walaupun waktu tu sarat di bulan puasa..

Bulan puasa saya boleh puasa penuh, dan bekerja macam biasa.

Gembira rasanya hati..

Dan yg paling bersyukur bila hb makin naik dan nurse puji ?

Bukan nak pujian tu, tapi bersyukur sgt dpt mengurangkan risiko pd bayi dgn amalkan supplement ni..

Dari org yg liat nak telan2 tablet bagai, akhirnya saya ketepikan ego saya demi bayi dlm kandungan..

Jadi saya sgt syorkan ibu2 kat luar sana, bukan tunggu ada isu kesihatan baru nak cari supplement, hakikat hidup kita skrg ni dh sangat banyak sangat radikal bebas menyebabkan manusia makin kurang dpt nutrisi dari sumber makanan.

Apa yg ada dalam Healthy Pre Natal Set ni?
? Energizing Soy Protein
? Omega guard
? Sustained Release Vitamin C Plus
? Ostematrix
? B-Complex
? Vitalea (multivitamin)

Dan inilah kisah jatuh cinta kali kedua…

Saya dgn shaklee ?

Kini saya masih makan supplement yg sama utk kesihatan seharian..

Saya belanja satu gambar anak saya dekat sini

Cinta Hati Shaklee Seremban