10 Kelebihan Beli Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya Dari Group SuperStarShaklee

“Akak makan herblax hari-hari je, sebab best nak ‘membuang”

What..??? ????Makan herblax hari-hari? ‘Terkejut saya dalam hati’ ?┬áKesian customer ni, tak dapat konsultasi eksklusif, sebab beli dekat stokis. Kesian perut dia hari-hari dapat herblax.

Herblax ni kalau makan hari-hari bahaya, nanti dapat ‘lazy gut’. Sebab tu penting sangat makan shaklee dan dapat konsultasi eksklusif. Kalau customer saya, lagi best konsultasi free aje ?

Okey, saya kesian sangat tengok customer yang beli sgaklee dekat stokis, atau dapat beli dengan harga murah dari yang sepatutnya. Kalau harga murah tu mesti value product pun dah berkurang. So, kenalah kita ni jadi customer yang bijak.

Meh saya ceritakan apa kenapa perlu beli dengan saya dan join team saya iaitu SuperStarShaklee ?

#01

Saya dibimbing oleh Master Salwa yang ada pengalaman 20 tahun makan shaklee dan dapat kesan baik sepanjang tempoh 20 tahun tu alhamdulillah.

#02

Dalam team saya, ada pengalaman sekeluarga makan Shaklee selama 20 tahun bermula dari usia baby sampailah kepada ibu mengandung, mak bersalin, sakit kronik dan juga untuk penjagaan kesihatan.

#03

Ada akses dengan Nutritionist Shaklee, jadi boleh tanya direct tanpa perlu protokol yang memakan masa. Selalu cepat je dapat suggestion produk yang sesuai.

#04

Ada informasi yang tepat dan betul hasil latihan dengan nutritionist Shaklee, bukan informasi copy paste dari blog pengedar Shaklee lain. Sebab tu saya selalu pesan pada customer saya, jangan selalu rujuk blog dekat google, kalau nak selamat terus tanya saya sahaja, sebab kami dapat info semua dari pakar nutrisi shaklee.

sijil-shaklee-ttt
Ini sijil yang dapat bagi yang layak, sebab lulus training nutrition

#05

Saya boleh COD di kawasan Seremban, Seremban 2, Seremban 3, Senawang, Ampangan. Kalau luar kawasan ni boleh juga atas persetujuan kedua-dua pihak.

cod-shaklee-seremban
COD dengan motor ni biasanya suami saya hihi, saya guna kereta sebab bawak anak sekali ?

#06

Boleh poslaju ke seluruh Malaysia sabah dan sarawak, dan ada juga pengalaman poslaju ke luar negara. Satu dunia tau yang consume Shaklee ni, bukan kita2 aje ?

#07

Team saya adalah team yang aktif dan fresh dengan informasi tentang produk Shaklee dan bisnes Shaklee sebab kami semua rajin pergi meeting dan kelas shaklee. Jadi, saya memang galakkan orang ramai dapatkan info dari kami, sangat sesuai untuk yang nak daftar ahli Shaklee untuk makan sendiri dan juga untuk yang nak daftar ahli Shaklee untuk buat Bisnes Shaklee Online atau Offline.

#08

Dalam team saya ni ada pakar penyusuan bertauliah yang berpengalaman dalam bidang penyusuan susu ibu sejak tahun 2007. Tanya sahaja apa2 soalan mesti dapat jawapan, tak perlu nak bayar konsultasi, free aje. Yang penting kena berdaftar dengan kami ?

set-ibu-menyusu-shaklee
Ini set menyusu yang asas, kalau dapat yang premium memang best..

#09

Team saya ada pakar kehamilan dan bersalin, sesuai untuk ibu-ibu yang nak Set Bersalin Shaklee rujuk panduan bersalin seperti panduan bersalin ibu pertama kali berpantang, panduan berpantang sendiri, menu-menu dan masakan berpantang sihat, dan banyak lagi.

set-ibu-mengandung-shaklee
Set untuk ibu mengandung, best juga saya memang consume ni masa pregnant ?

#10

Dan seterusnya, dalam team saya ada pakar DETOX yang berpengalaman dalam isu detox seluruh badan dari organ, heavy metals, sel dan DNA. Banyak rupanya bahagian detox ni, tak cukup sekadar guna detox patch je..

Haaa.. 10 dah saya listkan, ada banyak lagi sebenarnya.. tapi 10 ni pun bagi saya dah cuku W.O.W sangat2 ??

Nak join saya..

 JOM..

hubungi_pengedar_shaklee

3 Tips Menaikkan Semangat Bila Rasa Down Dalam Hidup Atau Bisnes

Semangat naik turun dalam bisnes itu lumrah. Kadang-kadang rasa selesa dan puas hati dengan pencapaian diri tu cepat je datang. Konon macam dah #liveamazing sangat ?

Buatkan kita jadi sambil lewa dan hilang semangat nak buat sale untuk bulan tu.

Teruk betul perangai saya yang ni ? tapi lepas dengar tazkirah dari upline saya, rasa macam ‘gedebuk penumbuk atas dahi’

menyesal

Bila situasi ni terjadi atau bila penyakit M tu datang, bila rasa sambil lewa je dalam bisnes, bila rasa tak semangat..

‘sensor’ hati saya akan berbunyi..!!!

“Nisa..!! Bangun2, kau jangan nak main2, dah cukup sangat ke bonus kau dapat sekarang, baru dapat sikit je tu, cepat sangat puas hati” ?

Jadi, utk overcome situasi semangat yang lemah ni, saya selalu akan mulakan dengan 3 Steps ni:

#KUASA MINDA (MENTAL)

kuasa-minda

Kawal minda kita dengan amalkan “Self Talk” selalu, bercakap dengan diri sendiri untuk sentiasa bersemangat, sebut semula apa yang tertulis di vision board kita yang dulu. Supaya minda separa sedar kita sentiasa akan mainkan ayat2 ni masa kita down nanti.

Nak mudahkan kita, sediakan terus senarai untuk kita baca setiap pagi. Senarai kehebatan diri kita. Contohnya:

** Aku sangat rajin hari ini.
** Orang suka baca post aku di facebook
** Aku seoarang yang sangat proaktif
** Aku pandai storytelling
** Jualan aku hari ini RM 5000, alhamdulillah.
** Aku hebat
** Aku berjiwa besar
** Aku kreatif

** Aku boleh buat!

Setiap perkataan adalah positif dan elakkan menggunakan perkataan negatif seperti: ‘tidak’, ‘kurang’, ‘malas’, ‘lemah’, ‘kurang’ dan lain-lain.

#TINGKATKAN AMALAN ROHANI (SPIRITUAL)

tingkatkan-amalan-rohani

Bisnes ni sebenarnya kita berurus niaga dengan Allah. Dan hasilnya pun sebenarnya dari Allah, jadi mulakanlah dengan perbaiki hubungan kita dengan Allah.

** Jaga kualiti solat wajib
** Top up solat sunat
** Selalu membaca Al-Quran
** Istighfar dan Selawat selalu
** Bersedekah

Paling ketara saya pernah alami adalah semasa fasa nak naik jadi supervisor bulan julai yg lepas.

Saya cuba ubah dan disiplinkan diri utk jaga waktu solat dan mengaji al-quran. Tujuan utama adalah untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik pada mulanya, sikit pun tak berkait dengan bisnes waktu ni. Terasa nak baiki diri sebagai hamba Allah.

Tapi Alhamdulillah, sejak itu saya rasa sangat tenang dan otak boleh berfikir dengan ligat untuk bisnes. Dan Allah hadirkan customer2 yang baik datang beli dengan saya.

Benarlah seperti yang nasihat yang pernah didengari sebelum ini, ‘bila kita jaga hak Allah, insyaAllah pasti segala urusan kita Allah akan mudahkan.

#TINDAKAN FIZIKAL (ACTION)

Action Changes Things written by hand on whiteboard

Tindakan kita sebenarnya adalah sikit sangat menyumbang kepada kejayaan kita. Sebab kalau tak hadir dengan mental dan spiritual yang mantap, pasti tiada tindakan yang akan dibuat.

Tindakan akan menghasilkan perubahan.

Bila rasa down tu, kita kena selalu berkumpul dengan ahli team kita supaya masing2 dapat support dan top up energy kita.

Ibarat macam kita cas telefon yg bateri dah hampir nak habis tu..

Kalau duduk jauh dan jarang boleh gathering, jangan risau guna sahaja medium yang upline dah sediakan facebook group, telegram atau whatsapp group. Medium itu juga sikit sebanyak membantu untuk boost kita punya semangat ?

Macam saya, selalu je akan scroll semula perbualan atau discussion kami dekat group telegram.

#tsunamishaklee
#ibuanaksihatdotcom
#landmarkstudy
#ninjas15
#superstarshaklee

hubungi_pengedar_shaklee