Pengakuan Jujur Bagaimana Saya Terjebak Dalam Shaklee

Okey, harini kita nak buat satu pengakuan besar-besaran kepada semua ?

photogrid_1476334171999

Masa mula-mula pregnantkan widad, ada juga beberapa sahabat sarankan ambil supplement shaklee ni, tapi masa tu saya tak hiraukan sangat, x berapa minat. Tak kenal langsung shaklee ni apa benda. Ego betul waktu ni ?

Tambahan, saya memang tak suka langsung telan2 tablet, memang liat sungguh..

Jadi, masa kawan yang cadangkan cuba shaklee tu, saya macam x ambil kisah sangat. Memang x rasa nak tahu sgt waktu tu..

Tapi bila start kandungan dh masuk 5 bulan, semasa buat check up dekat klinik, nurse tampal sticker ‘risiko’ dekat buku merah saya ? ooohhh…

Takut betul waktu tu, risaukan baby je..

Dpt sticker tu sebab HB rendah, waktu tu bacaannya 8, nurse cakap kalau next check up turun kpd 7, nanti kena masuk darah org lain..

hb-rendah

Waktu tu nurse ceritakan banyak tentang kesan mengandung HB rendah pada ibu dan baby. Antaranya, ibu boleh tumpah darah semasa melahirkan baby, baby akan cacat sebab tak dapat oksigen yang cukup..

Sedih campur takut sangat rasa waktu tu, risau betul dekat baby..

Lepas tu, saya terus contact seorg SID yg saya kenal, nak ikhtiar try supplement shaklee. Selain tu, saya ikut juga saranan kakak nurse- saya minum jus delima, makan buah jambu, makan sayur bayam..

First set pregnant saya dah sampai ? yea..!!

photo_2015-05-28_13-02-07 Saya pun makan ikut nasihat dan aturan yg diberikan. Huhu, tiba-tiba saya jadi orang yang rajin nak telan tablet, kenapa?

Sebab saya tak pentingkan diri sendiri, saya fikirkan keselamatan anak dalam kandungan, saya fikirkan kerisauan suami..
Jadi saya pilih untuk ikhtiar dengan supplement, bukan duduk diam tak buat apa2 ?
Relakan sahaja badan yang cepat penat dan lembik sebab HB rendah, kebetulan waktu tu bulan puasa pula ?

Bila dah cuba set ni, alhamdulillah setiap kali check up bacaan HB semakin naik ?

Sejak tu saya konsisten amalkan supplement hingga sekarang, dengan ilmu2 kesihatan yg sgt banyak dikongsikan oleh shaklee, bengkel2 kesihatan yg dianjurkan, artikel2 yg sentiasa diberi utk rujukan ahli, saya jadi semakin yakin dengan Shaklee.

Untungnya daftar ahli shaklee, bukan sekadar dpt supplement, kita dapat lebih daripada tu..

Dan saya kini mula faham kenapa KESIHATAN lebih berharga dari KEKAYAAN..

Mungkin ada rakan2 atau saudara yg ada masalah macam saya dulu, boleh berikan nombor saya ni kepada mereka utk saya bantu. Biasalah waktu mengandung ni kadang penyakit yang kita takde sebelum ni tiba2 jadi ada ? ?

Khairunnisa Ramli
013-3943706
Rakan Supplement Anda

hubungi_pengedar_shaklee