PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN

Saya Pengedar SHAKLEE di SEREMBAN

 

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN

Nama saya Khairunnisa Ramli seorang lulusan ijazah sarjana muda bioteknologi makanan berumur 26 tahun. Saya telah berkeluarga dan mempunyai seorang anak. Saya merupakan seorang pengedar shaklee dan juga seorang yang telah JATUH CINTA dengan Shaklee

FALLING LOVE

 

Alhamdulillah bersyukur kepada Allah kerana saya telah menjumpai produk supplement kesihatan yang terbaik untuk saya sekeluarga. Hampir 2 tahun bersama shaklee, bermula dengan mengambil set mengandung shaklee dan kini set penyusuan shaklee.

Saya juga telah menjadi Shaklee Independent Distributor (SID) dan telah merasa kelebihan jadi ahli shaklee. Klik link di sini

, saya ada kongsikan bagaimana cara untuk daftar ahli dan kelebihan sebagai ahli shaklee yang super duper best 

Saya rasa seronok dengan shaklee kerana telah banyak mengubah hidup saya dan keluarga. Sekarang saya jual shaklee dan membuat penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Membeli shaklee dengan saya, ANDA BAKAL MENDAPAT KONSULTASI SECARA PERCUMA DAN EKSKLUSIF dari saya.

Untuk order shaklee dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya:

Puan Nisa
013-3943706 (Whatsapp/Telegram/PM)
 Emel: nisaramli89@gmail.com
 Facebook: Kharunnisa Ramli

 hubungi_pengedar_shaklee

VIVIX SHAKLEE PELINDUNG SEL YANG TERBAIK

: Kisah Sel Badan dan Zombie ::

Sel badan kita ni pun hidup dan mati juga rupanya. Dia pun ada tempoh hidup yang tertentu..

Kalau sel sihat, sel akan hidup lama ikut tempohnya, macam kita tengok atok nenek kita yang masih hidup sampai sekarang. Rasa lama sangat mereka hidup, selain semua adalah ketentuan Allah, mereka pasti seorang yang menjaga diri sdan kesihatan dengan baik kan? =)

grand-parents-day-comment-003

Okey, berbalik kisah sel tadi, sel kita akan mati secara semulajadi yang ni dinamakan apoptosis. Mati sendiri bila sampai waktunya..

Tapi ada keadaan sel yang akan mati akibat tercedera atau terbunuh disebabkan faktor luaran seperti terdedah dengan banyak toxin, radiasi, tak dapat cukup nutrisi, sel ni akan sakit dan mati sebelum ajalnya , ini dinamakan necrosis.

Sel yang mati kena bunuh atau tercedera ni, bahaya sebab sel ni akan menjangkiti sel-sel lain yang sihat. Macam kita tengok orang yang ada kencing manis tu, ada bahagian kaki atau tangan yang warna kehitaman. Itu dikira sel yang dah mati sebelum waktunya, dan akan beri kesan kepada sel2 yang sihat.

Haa.. kalau nak senang faham, siapa yg pernah tgk cerita zombie? Gitulah analoginya..

zombi
ini rupa zombie dalam movie, hihi =)

Bila zombie tu dah gigit orang lain, orang tu akan mati kena bunuh, kemudian berjangkit menjadi zombie dan hidup sebagai zombi mencari mangsa lain dan seterusnya akan gigit pula org lain yg sihat.

Macamana nak elak sel kita jadi sel ZOMBIE..??

Senang je jawapannya, amalkan jus vivix, sebab tu ramai sangat yang dah amalkan VIVIX ni..

vivix (013-3943706)

Mampu melindungi sel ke tahap DNA, membaiki sel ke tahap DNA.

Ibarat kalau sel dah jadi zombie, masih boleh dibaiki lagi supaya tak jadi zombie.. haaa gitu.. ni penjelasan simple untuk semua orang faham.. kalau nak yang sainitifik sangat nanti susah kita nak hadam kan..

Dah tahu fakta ni, apa lagi, orang cakap kalau dah tahu tapi tak amalkan rugi sangat2..

Nanti sel dah jadi zombie, mai la cari saya beli vivix ye ☺️

Atau lagi bijak, sebelum sel jadi zombie lagi, teguk vivix dulu sebagai perlindungan. TERBAIK..!!

3 Tips Hidup lebih Proaktif dan Progresif

kata motivasi 1

Kadang2 ada yang suka throwback zaman2 sekolah, lepas tu pergi ziarah sekolah lama nak kenang memori2 lama kan..?

Kalau kita pergi ke sekolah rendah kita yang dulu, saya yakin dan pasti mesti dah banyak perubahan yang berlaku pada bangunan sekolah, lebih maju daripada dulu ?

Dalam hidup ini kita perlukan perubahan supaya dapat hidup lebih proaktif dan progresif.

Kalau bangunan pun ada kemajuannya, kita sebagai manusia perlu juga ada kemajuan dan perubahan juga.

10 tahun yg lalu kita mungkin hidup sebagai seorang yang lemah semangat, cepat putus asa..
Lama-lama kita penat hidup macam tu, kita tengok orang lain selalu berjaya dan dapat apa yang mereka impikan ?

Jika anda adalah org yang macam tu, saya nasihatkan bermula harini:


? Cubalah bergaul dan duduk bersama orang2 yang positif yg sentiasa memberi motivasi pada diri anda.


? Unfollow friend fb yang selalu meluahkan perkara2 negatif di ruangan dinding fb dia.


? Belajar beri kata2 positif pada diri sendiri di setiap pagi (self-talk) lepas solat subuh.

Cuba amalkan 3 tips ini, insyaAllah anda pasti akan rasa perubahan pada diri utk hidup lebih proaktif dan progresif ?