PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN

Saya Pengedar SHAKLEE di SEREMBAN

 

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN

Nama saya Khairunnisa Ramli seorang lulusan ijazah sarjana muda bioteknologi makanan berumur 26 tahun. Saya telah berkeluarga dan mempunyai seorang anak. Saya merupakan seorang pengedar shaklee dan juga seorang yang telah JATUH CINTA dengan Shaklee

FALLING LOVE

 

Alhamdulillah bersyukur kepada Allah kerana saya telah menjumpai produk supplement kesihatan yang terbaik untuk saya sekeluarga. Hampir 2 tahun bersama shaklee, bermula dengan mengambil set mengandung shaklee dan kini set penyusuan shaklee.

Saya juga telah menjadi Shaklee Independent Distributor (SID) dan telah merasa kelebihan jadi ahli shaklee. Klik link di sini, saya ada kongsikan bagaimana cara untuk daftar ahli dan kelebihan sebagai ahli shaklee yang super duper best 

Saya rasa seronok dengan shaklee kerana telah banyak mengubah hidup saya dan keluarga. Sekarang saya jual shaklee dan membuat penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Membeli shaklee dengan saya, ANDA BAKAL MENDAPAT KONSULTASI SECARA PERCUMA DAN EKSKLUSIF dari saya.

Untuk order shaklee dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi saya:

Puan Nisa
013-3943706 (Whatsapp/Telegram/PM)
 Emel: nisaramli89@gmail.com
 Facebook: Kharunnisa Ramli

 hubungi_pengedar_shaklee

Teknik Menabung yang Bersistematik

Saya baru tahu ada ‘JARS System’ sebagai Money Management Method yg diasaskan oleh T Harv Eker 😊👍

Selama ni saya guna je bekas2 ESP shaklee dekat rumah jadikan tabung belanja harian dan tabung perjalanan (minyak dan tol). Lepas ni mungkin boleh cuba Jars System ni pula, nampak lebih bersistematik.

Menabung Guna Bekas Esp
Tabung-tabung saya daripada canister ESP
Ajar Anak Menabung
Anak saya suka menabung duit syiling 😊

Saya share sikit dapatan apa yg saya dah baca. Setiap jars ni ada peruntukan % tersendiri daripada punca pendapatan kita, kita boleh ubah ikut kesesuaian.

Menabung
6 Jars System by T Harv Eker

Kita boleh modified sikit ikut keperluan dan kesesuaian kita, jadi kita buat jadi 7 JARS:

#1 NEC (Necessities): 50%
Ini utk keperluan sewa rumah, belanja barang dapur, bil air elektrik dll dalam sebulan.

Belanja bulanan

belanja-bulanan-

#2 LTTS (Long Term Saving for Spending) : 10%

Utk benda besar yang kita target nak beli macam rumah atau kereta idaman.

Rumah-Idaman-

Mpv idaman

#3 PLAY (leisure): 10%
Utk travel, holiday bersama keluarga, belanja makan, beli hadiah utk family.

Family holidays

#4 EDU (education) : 5%

Utk kelas tambah ilmu, bajet persekolah anak2.

Pendidikan-Anak

#5 FFA (Financial Freedom) : 5%

Utk hari tua, dimana kita dah tak mampu nak bekerja 😂

old-woman-1886863_960_720

#6 GIVE (charity) : 10%
Utk kebajikan, derma kepada yg memerlukan.

Amalan bersedekah

#7 PARENTS (mak ayah): 10%
Utk duit bulanan mak ayah kita.

Kesayangan saya

Rasanya tahun ni kita kena mula berubah, berbelanja dengan berhemah dan bersistematik. Kalau rasa setiap kali dapat gaji, lepastu tiba-tiba duit susut tanpa kita sedar, itu tanda kita kena tukar cara pengurusan kewangan 😅

#tipsnisaramli
#tipskewangan
#tsunamishaklee
#ninjas15
#ibuanaksihatdotcom
#liveamazing